top of page

8 reguli pentru a vă motiva să slăbiți!

Începerea și urmarea unui plan sănătos de scădere în greutate poate uneori să pară imposibilă.

Adesea, oamenii pur și simplu nu dispun de motivația de a începe sau își pierd motivația de a continua. Din fericire exista trucuri pentru a spori motivatia!

1. Stabiliți de ce doriți să slăbiți.

- Definiți cu claritate toate motivele pentru care doriți să slăbiți și le scrieți. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți implicați și motivați pentru a vă atingeți obiectivele de scădere în greutate.

- Încercați să le citiți zilnic și să le folosiți ca un memento când sunteți tentați să vă îndepărtați de planurile de pierdere în greutate.

Motivele dvs. ar putea include prevenirea diabetului, menținerea unei vieți active, îmbunătățirea încrederii în sine sau chiar să intrați într-o anumită pereche de blugi.

Mulți oameni încep să scadă în greutate, deoarece medicul le-a sugerat, dar cercetările arată că oamenii au mai mult succes dacă motivația pierderii în greutate provine din interior

2. Formulați așteptări realiste.

Multe diete și produse dietetice pretind pierdere rapidă și ușoară în greutate. Cu toate acestea, majoritatea practicanților recomandă să piardă doar 1-2 kilograme (0,5-1 kg) pe săptămână .

Stabilirea unoe obiective nerealiste poate duce la sentimente de frustrare și vă va face să renunțați. Dimpotrivă, stabilirea și atingerea obiectivelor realizabile conduce la sentimente de realizare.

Vestea bună este că doar o mică pierdere în greutate de 5-10% din greutatea corporală poate avea un impact important asupra sănătății.

De fapt, pierderea 5-10% din greutatea corporală poate :

Îmbunătățiți controlul glicemiei

Reduceți riscul bolilor de inimă

Niveluri scăzute de colesterol

Reduceți durerea articulară și riscul anumitor forme de cancer

3. Concentrați-vă pe obiective pas cu pas.

Mulți oameni care încearcă să piardă în greutate trebuie doar să stabilească obiectivele de rezultat sau obiectivele pe care doresc să le îndeplinească la final.

Cu toate acestea, concentrarea doar asupra obiectivelor finale poate duce la o deraiere a motivației dumneavoastră. Ele se pot simți de multe ori prea îndepărtate și vă vor face să vă simțiți copleșiți

Luați în considerare stabilirea obiectivelor SMART pentru a stabili obiective puternice. SMART înseamnă : Specific, măsurabil, realizabil, realist, time-based

Câteva exemple de obiective SMART includ:

- Voi merge pe jos timp de 30 de minute, cinci zile săptămâna viitoare.

- Voi bea manca 4 portii de legume in fiecare zi in aceasta saptamana.

- Voi bea doar o Cola în această săptămână.

4. Alegeți-vă un plan care să se potrivească stilului tău de viață

Găsiți un plan de scădere în greutate pe care să-l puteți păstra și evitați planurile care ar fi aproape imposibil de urmat pe termen lung.

În timp ce există sute de diete diferite, majoritatea se bazează pe reducerea caloriilor .

Reducerea consumului de calorii va duce la scăderea în greutate, dar dieta, în special dieta yo-yo frecventă, s-a dovedit a fi un predictor al creșterii în greutate în viitor.

Prin urmare, evitați dietele stricte care elimină complet anumite alimente. Cercetările au descoperit că cei cu o mentalitate "totală sau nimic" slăbesc mai greu si mai puțin.

În schimb, vă recomandăm să vă creați propriul plan personalizat. Următoarele obiceiuri alimentare s-au dovedit a vă ajuta să pierdeți în greutate:

- Scăderea consumului de calorii

- Reducerea dimensiunilor porțiunilor

- Reducerea gustarilor

- Reducerea mâncărurilor prăjite și a deserturilor

- Introducerea in alimentatie a fructelor și legumelor crude.

5. Păstrați un jurnal de pierdere în greutate

Auto-monitorizarea este esențială pentru motivația și succesul pierderii în greutate.

Cercetările au descoperit că persoanele care își urmăresc aportul alimentar au mai multe șanse să piardă în greutate și să-și mențină pierderea în greutate.

Cu toate acestea, pentru a păstra corect un jurnal alimentar, trebuie să scrieți tot ceea ce mâncați. Acestea includ mesele, gustările și bomboanele pe care le-ați mâncat de pe biroul colaboratorului.

De asemenea, vă puteți înregistra emoțiile în jurnalul dvs. alimentar. Acest lucru vă poate ajuta să identificați anumite declanșatoare pentru supraalimentare și să vă ajutați să găsiți modalități mai sănătoase de a face față.

Puteți păstra jurnalele de hârtie pe stilou și hârtie sau puteți folosi un site web sau o aplicație. Toate acestea s-au dovedit eficiente

6. Sărbătoriți-vă succesele

Pierderea in greutate este dificilă, asa ca sarbatoreste toate succesele tale pentru a te mentine motivat.

Acordați-vă ceva credit atunci când realizați un obiectiv. Mass-media socială sau site-uri de pierdere în greutate cu pagini de comunitate sunt locuri excelente pentru a împărtăși succesele dvs. și pentru a primi sprijin. Când te simți mândră în tine, îți vei mări motivația.

Cu toate acestea, este important să alegeți recompense adecvate. Evitați să vă răsplătiți cu mâncare. De asemenea, evitați recompensele care sunt atât de scumpe încât nu le-ați cumpăra niciodată, sau atât de nesemnificative încât să vă permiteți să o aveți oricum.

7. Găsiți sprijin

Oamenii au nevoie de sprijin regulat și feedback pozitiv pentru a rămâne motivați.

Spuneți-le familiei și prietenilor apropiați de obiectivele dvs. de scădere în greutate pentru ca acestea să vă poată ajuta în călătoria voastră.

8. Gândiți și discutați pozitiv

Oamenii care au așteptări pozitive și se simt încrezători în capacitatea lor de a-și atinge obiectivele tind să piardă mai mult în greutate.

De asemenea, persoanele care folosesc "discuția despre schimbare" au mai multe șanse să urmeze planurile.

Prin urmare, începeți să vorbiți pozitiv despre pierderea în greutate. De asemenea, vorbiți despre pașii pe care îi veți face.

Ar trebui să contrastați mental. Pentru a vă contrazice în mod mental, petreceți câteva minute imaginându-vă atingerea greutății dorite și apoi petreceți încă câteva minute imaginându-vă eventualele obstacole care pot apărea în cale.

Refresh :

Să fiți motivați este important pentru succesul pe termen lung în pierderea în greutate.Oamenii găsesc factori care motivează diferit, deci este important să aflați ce vă motivează în mod special.

Amintiți-vă să vă oferiți flexibilitate și să sărbătoriți cele mai mici succese de-a lungul călătoriei dvs. de scădere în greutate Și nu vă fie frică să cereți ajutor atunci când este necesar. Cu instrumentele și sprijinul adecvat, puteți găsi metode și rămâne motivați pentru a vă atinge obiectivele de scădere în greutate.


298 views0 comments

Comments


bottom of page