top of page

Este importantă dieta în remodelarea corporală?

Updated: Oct 24, 2018


Tot mai mulți oameni au înțeles că factorul nutrițional reprezintă principala cauză a excesului de greutate al corpului. Pentru că au o alimentație nesănătoasă, oamenii ajung să sufere de obezitate, diabet și boli cardiovasculare. Faptul că ai o siluetă armonioasă arată că te respecți, că ții la frumusețea și sănătatea ta. Pentru a avea un corp frumos poți face tratamente de remodelare corporală deoarece sunt super-eficiente în slăbirea localizată și diminuarea celulitei, dar trebuie să ai și un stil de viață sănătos, asta include atât alimentație cât și sport.

În zilele noastre femeile pun foarte mare accent pe frumusețea corpului. Ele consideră că dacă merg la salonul de înfrumusețare, toate problemele lor sunt rezolvate. În prezent au apărut tehnologii inovatoare de remodelare corporală, anti-celulitice, de combatere a ridurilor, a vergeturilor, etc. Toate acestea vin în sprijinul frumuseții femeilor, le ajută să își corecteze numeroase probleme pe care le au deja la nivel corporal și facial. Tratamentele de remodelare corporală sunt apreciate foarte mult de femei pentru că le ajută să slăbească rapid, localizat, să aibă talia mai subțire după doar câteva ședințe de terapie.

Important de reținut! Aceste tratamente nu combat obezitatea! Ele trebuie susținute prin exerciții fizice și prin dietă pentru că doar așa, având un stil de viață sănătos se poate menține greutatea corporală în limitele normale. Chiar dacă rezultatele unor tratamente de înfrumusețare sunt impresionante, fără dietă acestea vor fi de scurtă durată. Concluzia este că dieta este foarte importantă în reducerea greutății corporale. Femeile recurg uneori chiar la liposucție pentru a scăpa de acumulările de grăsime. Fac aceasta atunci când sunt supraponderale deși au urmat diete și au făcut exerciții fizice. Este posibil să aibă și anumite probleme de sănătate (ex. dereglări hormonale). Prin liposucție se poate remodela corpul unei persoane dar chiar și în acest caz trebuie să se mănânce în mod echilibrat.

Dieta este importantă chiar dacă urmezi tratamente de remodelare corporală! Nu uita de beneficiile unei diete corecte, sănătoase, echilibrate! Aceasta înseamnă să oferi organismului alimente diversificate, proaspete, de calitate bună• Fructe și legume în fiecare zi (chiar de 3-4 ori pe zi, dar câte un fruct între mese poate înlocui un snack) • Pește măcar o dată pe săptămână • Carne slabă fiartă sau preparată la grătar (ex. piept de pui) • O cantitate foarte mică de alimente care au grăsimi și zahăr. • Trebuie redusă cât mai mult cantitatea de alimente procesate. • Este recomandat să se bea zilnic 2 litri de apă. • Trebuie redusă cantitatea de sare și zahăr pentru a avea o dietă echilibrată. Proteinele sunt importante pentru corp. Mușchii au nevoie de proteine. Oamenii își pot pierde din puterea și tonicitatea musculară dacă au o dietă săracă în proteine. Deficitul de proteine duce la slăbirea mușchilor. De asemenea obezitatea produce modificări metabolice și acest lucru afectează și mușchii, duce la pierderea masei musculare. Surse foarte bune de proteine pot fi: pește, carne, ouă, brânză, lapte, nuci, semințe, mazăre, fasole. Pentru a beneficia o perioadă îndelungată de timp de rezultatele tratamentelor de remodelare corporală trebuie să ții cont și de dietă și de sport. Nu este suficient să faci astfel de tratamente și apoi să ai o viață dezordonată. Trebuie să eviți: sedentarismul, stresul, pierderea nopților, alcoolul, alimentația bogată în grăsimi!

Sun convinsa că deja ați citit o mulțime de articole despre alimentație doar că ai amânat punerea teoriei în practică.

Ai nevoie de un program complex, “croit” pe nevoile tale de remodelare corporala, asociat cu o dieta personalizata si un stil de viata sanatos care presupune miscare, reducerea sau renuntarea la fumat, respectarea unui regim alimentar. Toate acestea nu pot fi privite ca restrictii, sunt masuri absolut necesare pentru a-ti creste respectul de sine si pentru a duce o viata sanatoasa. O sa ajungi sa iti doresti sa traiesti in acest fel! Eficienta actiun ridica si moralul celui care, probabil, porneste la drum cu unele indoieli.

79 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page