top of page

Sfaturi privind disciplina alimentară la copiii școlari !

Gestionarea copiilor care merg la școală poate fi complicată si solicitanta. La urma urmei, acum știu tot felul de lucruri și au păreri despre toate. Televiziunea și presa scrisă ne bombardeaza cu reclame la alimente nesănătoase, susținute de modele slabe.

Apoi, este tentația de a oferi cadouri dulci copiilor pentru a le oferi bucurie. Ce este de facut ?


1. Fiți un model: de la bun început asigurați-vă că mâncați lucruri sănătoase în fața copiilor dvs. Copiii imita obiceiuri bune. Deci, dacă te vor vedea mâncând alimente sănătoase, atunci și ei o vor face. Amintiți-vă, copiii urmează exemple, nu cuvinte. 2. Cumpărați împreună! Mergeți la cumpărături? Luați-vă si copiii . Este important pentru ei să mănânce alimente sănătoase, dar este la fel de important pentru ei să înțeleagă care dintre ele sunt sănătoase.

Copiii tăi sunt curioși, lasă-i să exploreze la magazin alimentar și răspunde la întrebările lor. Această conștientizare va duce la alegeri alimentare mai bune. 3. Echilibrați aportul alimentar: învățați-i cum să-și echilibreze aportul alimentar. De exemplu, dacă au azi o gogoasă, ar trebui să aibă la masă un castron cu legume verzi 4. Asigura si distracția la orele de masă: adaugă câteva elemente distractive în timpul orelor de masă, permițându-le să pregătească masa pentru cină, să servească mâncare altor membri ai familiei și așa mai departe. 5. Mâncarea nu este o mită: nu folosiți niciodată mâncare pentru mită, pedepse sau recompense. Tratarea lor cu o cutie de bomboane dacă au curățat camera nu este deloc o idee bună. 6. Implicați-vă copiii în bucătărie: copiii au interes pentru gătit și știți sau nu, ajutându-vă în bucătărie ii face sa se simta mândri. În bucătărie vor învăța multe despre legume, condimente etc., care își vor dezvolta interesul pentru mâncare 7. Țineți departe posibilele "distrageri" ale atentiei : când vă așezați să mâncați, stați departe de telefon, televizor și ziare.

Spune-le copiilor tăi să savureze mâncarea și să se concentreze asupra corpului lor, mai degrabă decât să mănânce cu ochii lipiți de "cutia idiotului". 8. Oferiți porții mici: este posibil ca copilul dvs. să nu fie atât de flămând pe cât credeti sau doriți să fie. Nu ucideți pofta de mâncare punând porții uriașe pe farfurie 9. Insistati la micul dejun: asigurați-vă că copilul dvs. ia un mic dejun consistent și de asemenea, spuneți-i importanța unui mic dejun bun.

49 views0 comments

Comments


bottom of page