top of page

A fi sau a nu fi nutritionist pentru copii – 5 abilități importante

Updated: Aug 24, 2020


Care sunt abilitățile cheie necesare pentru a oferi servicii de nutriție pentru copii?

În plus față de cunoștinte solide în domeniul nutriției, un nutritionist trebuie sa detina 5 competențe importante :

- Să se adapteze - copiii nu vor urma cu strictețe un plan

- Să știe să aibă răbdare

- Să fie capabil să se joace

- Să răspundă la întrebările COPIILOR în termeni foarte simpli. Copiii nu vor înțelege răspunsuri complexe, iar părinții au nevoie de consiliere rapidă și simplă pe care o pot lua în timp ce au o ureche deja ocupată de activitățile copilului lor!

- Să înțeleagă restricțiile de timp ale părinților, restrângerea bugetului și cât de greu este să fii răbdător și perfect tot timpul.

Provocări în lucrul cu copiii?

1. Una dintre principalele provocări poate fi ca copiii să nu se deschidă despre cum simt sau ce mănâncă. Acest lucru este deosebit de dificil pentru copiii de vârstă școlară, deoarece părinții nu vor ști întotdeauna exact ceea ce mănâncă la școală.

2. Copiii care doresc să aibă control, părinții care nu au timp să pună în aplicare schimbările și părinții care doresc să-și schimbe obiceiurile alimentare ale copiilor - dar nu și pe ai lor.

Este important să fii răbdător, să pui întrebări copilului și să te gândești la alte interese - de exemplu, pot să deseneze ceea ce au mâncat? Este bine pentru copii să aibă un anumit control așa că trebuie sa fie implicați în mod activ : copiii mici ar putea alege ce legume să aleagă din două, sau ce formă de paste să aibă, de exemplu.

Timpul este foarte prețios și este necesară o bancă de rețete care sunt rapide, ușoare, ieftine și gustoase. Părinții vor fii nevoiți sa facă schimbări, să facă lucruri în beneficiul copiilor lor. Este important să ne amintim că pași mici sunt mai durabili decât o revizuire radicală a dietei imediat.

Ce m-a învățat lucrul cu copiii?

M-am învățat să las educația nutrițională excesiva și prea elaborată pentru companiile mari de hrană. Părinții au nevoie de mai multe informații practice chiar de la început. Există, de asemenea, prea multe informații pe internet, care sunt doar opinii și nu se bazează pe dovezi solide. Părinții aud mesaje conflictuale tot timpul.

Părinții doresc, în general, cel mai bun pentru copiii lor dar nu intotdeauna inseamnă că cel mai bine este ceea ce îi face fericiți acum. Trebuie să ne gândim mai mult pe termen lung, adică cel mai bine este ceea ce îi va ajuta să aibă o viață adultă sănătoasă și fericită.

Credeam că sunt răbdătoare înainte de a-mi avea proprii copii - atunci mi-am dat seama cât de greu este pentru un părinte. Putem judeca părinții ai caror copii sunt mai puțin perfecți, dar adevărul este că noi toți suntem mai puțin perfecți. Trebuie să invățăm să ascultăm și să sprijinim părinții, decât să-i judecăm.

Îmi place să fac ceea ce fac și este foarte plăcut, mai ales când văd o greutate ridicată de pe umerii unui părinte.

308 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page