top of page

Postul intermitent, mult mai ușor decât orice dieta.

Motivul pentru care majoritatea dietelor eșuează nu este doar pentru că trecem la alimente greșite, ci pentru că nu urmăm de fapt dieta pe termen lung. Nu este o problemă nutrițională, este o problemă de schimbare a comportamentului. Aici strălucește postul intermitent, deoarece este remarcabil de ușor de implementat odată ce treci peste ideea că trebuie să mănânci tot timpul.

Experiența mea la cabinetul de nutriție mi-a arătat că postul intermitent a fost o strategie eficientă pentru pierderea în greutate la adulții obezi și pot concluziona că oamenii se adaptează rapid la o rutină de post intermitentă. Dietele par ușoare la început dar sunt dificile în execuție. Postul intermitent este exact opusul - este dificil în contemplare, dar ușor în execuție. Majoritatea dintre noi ne-am gândit să urmăm o dietă. Când găsim o dietă care ne place, pare că va fi floare la ureche, dar după cateva zile devine dură.

De exemplu, țin o dietă săracă în carbohidrați aproape tot timpul, dar dacă mă gândesc la o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, pare ușor. Mă gândesc la covrigi, pâine integrală de grâu și jeleu, piure de cartofi, porumb, banane la duzină etc. - toate acestea sună atrăgătoare. Dar dacă ar fi să mă angajez la o astfel de dietă cu conținut scăzut de grăsimi, m-aș sătura curând de ea și aș vrea să pot avea carne și ouă. Așadar, o dietă este ușoară în contemplare, dar nu atât de ușoară în executarea pe termen lung. Postul intermitent este greu de acceptat, nu există nicio îndoială. „Cum fără mâncare 24 sau 16 ore?” oamenii întreabă neîncrezători atunci când explic ce facem.

Te găndești poate chiar tu ca : „Nu aș putea face asta niciodată”. Odată început, este foarte rapid.

Nu vă faceți griji cu privire la ce și unde să mâncați pentru una sau două din cele trei mese pe zi. Este o mare eliberare. Cheltuielile tale cu alimentele scad. Și nu ți-e foame. ... Deși este greu să depășești ideea de a sta fără mâncare, odată ce ai început regimul, intelegi că nimic nu ar putea fi mai ușor. În opinia mea, ușurința postului intermitent este cel mai bun motiv pentru a încerca. Oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate, fără a necesita o schimbare masivă a stilului de viață.


92 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page