top of page

"CE?" este sora cu "DE CE?" și "CARE" este fratele lui "CUM"


Traiesti? - Da! Gandesti? - Da! Simti ? - O, da, cu siguranta! Toate astea, cu ce scop? - .... Care este obiectivul tau pentru azi, pentru maine, dar pentru viata ta? - ...

Orice intrebare CHEAMA un raspuns. Unii il cauta indelung, altii fug de intrebari. Dar si unii si altii primesc raspuns (diferite !) pana la urma. Cei care cauta sunt cei care reusesc sa implineasca obiectivele personale. Cei care fug nu au sau nu vad obiective realizabile (motivand cu ... raspunsuri de consolare).

Cheia reusitei nu sta in raspunsuri geniale ci in intrebari corecte. 1. "Cum sa fac asta ?" - Asa : "SOLUTIA" ! 2. "De ce nu sunt bogat?" - " motive, explicatii, argumente" "De ce sunt sarac?" - " motive, explicatii, argumente"

Cand te supui tirului de intrebari personal, cheia este "CUM" nu "DE CE". Intrebarea "CUM?" iti aduce raspunsuri multiple, iti ofera sansa de a alege una dintre directiile sugerate pentru a continua. Intrebarea "DE CE?" te opreste, are finalitate iti ofera un singur raspuns care confirma "adevarul" pe care il stii deja, nu e nimic nou in raspunsul primit. Si dai din cap afirmativ impreuna cu multimea care gandeste la fel. "DE CE?" intretine obisnuinta. Nu aici e progresul. "CUM" este cuvantul care arde mintea, pune pe jar idei, naste noul, gaseste solutii, schimba obisnuinte.

Cum primesti aceste idei? Te imbratisez cu drag!

PRACTIC: "CE?" este sora cu "DE CE?". Nutritionist fiind, iti sugerez sa te gandesti la acest mini exemplu: 'Vreau sa fac schimbari in viata mea, in special in alimentatie, deoarece vad ca ... sunt aspecte care imi dau de gandit la functionarea organismului meu.' "CE sa mananc?" te leaga de trecut, de obisnuinte. Nu poti gasi solutii. nici nu poti sa iti inchipui CE ai putea manca daca ... renunti la cutare sau cutare aliment, sau la modul lor de preparare ... stiut.

"CARE" este fratele lui "CUM". Care sunt alimentele sanatoase si care sunt modurile de preparare sanatoase? Cum pot sa fac schimbarile fara sa ma chinui cu regimuri, diete ? Cum ma influienteaza reclamele? Care sunt pasii?

In ambele cazuri vor veni raspunsuri! CARE si CUM te pun la munca. CE si DE CE te indeamna la reverie, mentinere, facil si usor. Tu alegi care este urmatorul pas si cum vei proceda! Succes!

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page