top of page

-“Da, stiu stiu!...Cum fac sa reusesc? “

Updated: Oct 20, 2019

-“Da, stiu! Trebuie regim… sa numananc seara… stiu, stiu ! ”

Va suna cunoscuta aceasta afirmatie? Suntem asaltati de informatie si desi noi STIM, nu stim ce sa facem cu toate aceste sfaturi, regimuri, atentionari pe care le primim fie din mediul online, fie de la medic. Aflam ce nu trebuie sa mancam, cand nu trebuie sa mancam, ce alimente nu trebuie sa combinam…. Dar nu reusim sa aplicam toate aceste “ sfaturi” in mod coerent si eficient.

Mergem la serviciu, mergem cu copiii la mall, la fast food, primim musafiri, mergem seara in oras si pierdem directia pe care ne-am propus-o luni dimineata, pe 1 ale lunii sau chiar la inceput de an!

In principiu, cam toata lumea stie ce trebuie sa manance pentru a slabi sau pentru a-si mentine silueta. Cu totii suntem constienti ca dulciurile, bauturile carbogazoase si cartofii prajiti nu fac parte din aceasta ecuatie, pe cand legumele la fiecare masa si doi litri de apa pe zi – da.

Numai ca schemele fixe nu ofera solutii pentru provocarile zilnice. Nu putem trai izolati de tentatiile care ne inconjoara la tot pasul, trecem zilnic pe langa patiserii, ii vedem pe altii cum mananca de toate, ne lasam ademeniti de ambalajele apetisante de pe rafturile magazinelor sau de mirosurile imbietoare din restaurante.

-“Cum fac sa reusesc? “

-"Da-mi voie sa iti dezvalui ca nu este vorba de niciun mister, ci doar de alegeri potrivite, intr-un context aparent nepotrivit. "

Misiunea mea ca nutritionist este sa te ghidez in procesul de slabire, sa te ajut sa pui cap la cap informatiile pe care le ai deja, sa te invat lucruri noi, sa te ajut sa iti diminuezi cat mai mult temerile, frustrarile si senzatia de neputinta atunci cand te coplesesc poftele sau emotiile, iar tu “trebuie” sa tii dieta.

Cred cu tarie intr-un stil de viata echilibrat. Stiu, din experienta proprie, dar si din cea a pacientilor, ca poti slabi mancand orice, cu conditia sa fie …… mancare de calitate, nu surogate frumos impachetate!

299 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page