top of page

De ce au bărbații burta „mare și tare”?

Updated: Jan 8, 2021


De ce este importanta pierderea în greutate?

Când vorbim despre „Burtica” nu este nimic de glumit. Aflați ce cauzează acumularea de grăsime abdominală, riscurile pentru sănătate pe care le prezintă pentru bărbați și ce puteți face pentru a pierde kilogramele în plus.

O dimensiune a taliei mai mare de 100 cm indică faptul că un bărbat prezintă un risc crescut de diabet zaharat de tip 2 și boli de inimă.

Această burtă umflată, fermă se datorează unei suprapuneri de grăsime viscerală, care se află adânc în interiorul trunchiului tău înconjurat de organele interne.

Grasimea viscerală - spre deosebire de grăsimea subcutanată care se află sub piele pe abdomen, șolduri, coapse și brațe - secretă hormoni și compuși care generează inflamație, care contribuie la bolile cardiace.

O soluție foarte eficientă este INTERMITTENT fasting, sau postul intermitent, foarte eficient pentru burtica!

Bărbații sunt mai predispuși genetic să stocheze grăsime în intestin, mai degrabă decât corpul inferior, iar anumite obiceiuri de stil de viață agravează acumularea de greutate în mijloc.

Îmbătrânirea și hormonii predispun la acumularea de grăsime!

În timp ce femeile tind să crească în greutate în șolduri și coapse - în special în timpul anilor de naștere pentru a susține sarcina și alăptarea - bărbații predispuși să acumuleze grăsimi în burtă. Hormonii conduc la depozitele de grăsimi ale femeilor în corpul inferior, dar de ce bărbații depozitează grăsimea în burtă sunt neclare, deoarece nu oferă nici un avantaj fiziologic.

Pe masura ce inainteaza in varsta bărbații au mai multe sanse de a dezvolta o burta mare. După vârsta de 40 de ani, reducerea naturală a testosteronului înseamnă că excesul de calorii este adesea stocat ca grăsime viscerală. Îmbătrânirea te face să pierzi în mod natural masa musculara. Musculatura menține metabolismul și arderile. Când pierdeți acest mușchi - aproximativ 1 kg pe an după vârsta de 30 de ani - metabolismul dumneavoastră scade și devine mai ușor să acumulati grăsime, care de multe ori merge direct la burtă la bărbați.

Obiceiurile alimentare și grăsimea de pe burta.

În timp ce dacă mâncați prea mult din orice produs alimentar poate provoca creșterea în greutate, unele alimente sunt mai susceptibile de a duce la acumularea de grăsimi de burtă decât altele.

- Dacă aveți un obicei de a bea băuturi acidulate, este mai probabil să aveți o burtă mare și tare. Băuturile îmbogățite cu zahăr, inclusiv sifon, sucuri de fructe și băuturi energizante, conțin numeroase calorii, încurajând creșterea în greutate. Bea apa sau ceaiul din plante neindulcit in loc de sifon pentru a ajuta la reducerea caloriilor si pentru a pierde in greutate.

- Boabele rafinate, mai mult decât cerealele integrale, vă extind talia. Intr-o problema din 2010 a Jurnalului American de Nutritie Clinica, cercetatorii au descoperit ca consumul crescut de boabe rafinate se coreleaza cu o cantitate mai mare de grasime pe burta, in timp ce un consum crescut de cereale integrale nu a facut-o. Mananca orez brun, quinoa si 100% pâine integrală de grâu, în loc de orez alb și paste făinoase. Includeți prea multe legume apoase, fibroase la mese - vă vor ajuta să vă umpleți fără prea multe calorii.

- Prea multă grăsime saturată poate, de asemenea, să creasca probabilitatea de a dezvolta grăsime abdominală Grasimile grase de carne si lactatele cu grasime contin acest tip de grasime. Consumă grăsimi polinesaturate din nuci, somon și semințe. Optați pentru carne mai slabă, cum ar fi piept de pui, friptură și pește alb, peste coaste, piept și coapse de pui.

- Stilul sedentar de viață este egal cu o” Fat Belly” sau burta mare și tare

Un stil de viață inactiv fizic este principalul motiv pentru care bărbații câștigă în greutate - în special greutatea viscerală a grăsimilor. Miscarea vă ajută să vă reduceți mărimea generală, în special o burtă tare, grăsimea. Grasimile viscerale sunt deosebit de receptive la dieta clasică și la exercițiile fizice.

Nu trebuie să deveniți maratonist pentru a vedea beneficii. Lucrați până la 150 de minute pe săptămână de exerciții de intensitate moderată, cum ar fi mersul pe jos, pentru a preveni câștigurile suplimentare.

Chiar dacă utilizați exerciții pentru a pierde doar 5 până la 10% din greutatea corporală - veți beneficia de beneficii în markeri de sănătate, inclusiv zahăr din sânge, tensiune arterială crescută și niveluri de colesterol .

Alegerea stilului de viață

Fumatul prezintă numeroase riscuri pentru sănătate - puteți număra o creștere a conținutului de grăsime viscerală printre acestea.

A dormi prea puțin sau prea mult, de asemenea, vă poate determina să depuneți mai multă grăsime viscerală, potrivit unui studiu publicat în 2010 în Sleep. Cercetatorii au descoperit ca, dupa cinci ani în care in mod constant s-au inregistrat mai putin de sase ore sau mai mult de noua ore de somn pe noapte a dus la o cantitate mai mare de grasime abdominala la persoanele mai tinere de 40 de ani.

Stresul este, de asemenea, un motiv pentru care bărbații bărbați devin grei și graș .Prea multe facturi sau termene de lucru vă pot determina să vă pompați hormonul cortizol, care este asociat cu creșterea viscerală a grăsimii.

13,460 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page