top of page

Kilograme VS Covid19

Dacă aveați nevoie de motivatie pentru a slăbi, iata ca va e oferita de catre noul coronavirus Covid-19!

Obezitatea sau supraponderea, reprezinta o problemă semnificativă de sănătate publică atât în ​​rândul adulților, cât și al copiilor si este unul dintre factorii de risc pentru boli severe și deces prin covid-19, boala cauzată de coronavirus. Altele includ vârsta mai în vârstă și afecțiuni medicale subiacente precum bolile de inimă și diabetul, ambele legate de obezitate.Mai mult, obezitatea contribuie la bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și diabetul de tip 2. Cercetătorii nu pot inca explica cu precizie de ce obezitatea înrăutățește evolutia bolnavilor de covid-19. Încearcă să desluseasca motivele, cu mai multe idei în studiu. Un lucru este cert si anume că trebuie să ne gândim mai profund la legatura dintre obezitate si capacitatea virusului covid-19 de a fi mai mortal.

Iata totusi cateva dintre ipotezele specialistilor :

- Excesul de greutate gravă face mai dificilă respirația, crescând efectele nocive ale covid19 asupra plămânilor.

- Când oamenii au greutate suplimentară, acest lucru poate diminua capacitatea plămânilor de a extrage oxigen din aer, iar excesul de greutate afectează, de asemenea, capacitatea inimii și a vaselor de sânge de a livra acest oxigen în jurul corpului, deoarece vasele de sânge devin mai rigide și nivelul tensiunii arteriale crește in obezitate - Mai mult, obezitatea face ca sângele să devină mai gros sau mai lipicios decât în ​​mod normal, o afecțiune agravată de virus. Acest lucru crește posibilitatea formării cheagurilor de sânge.

- De asemenea, reacțiile covid-19 severe apar legate de răspunsul imun al organismului care intră în exces și unii speculează că acest lucru este mai mare la cei cu exces de grăsime corporală. - Se crede că întreruperile metabolismului organismului cauzate de obezitate pot fi principalul motiv pentru care supraponderabilitatea contribuie la covid-19 sever.

Unele țări, precum Marea Britanie, au început deja să adopte o abordare mai puternică a prevenirii și gestionării obezității, printr-o campanie publică de încurajare a cetățenilor să piardă în greutate ca mijloc de prevenire a bolii covid-19 severe.

Obezitatea și rezistența la insulină pot fi cele care „încarca pistolul”, predispunând la daune mai mari atunci când apare virusul.

Cercetările sunt încă în curs. Dar nu este nevoie să așteptati. Începeți să consumati mai puține calorii decât ardeți, chiar și pentru câteva zile. Acest lucru este suficient pentru ca rezistența la insulină să înceapă să se îmbunătățească. Schimbarea stilului de viata si scaderea in greutate sunt masuri pe care majoritatea oamenilor supraponderali sau obezi trebuie sa le adopte pentru a-si proteja existenta in aceste vremuri dificile!


64 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page