top of page

Menopauza și greutatea!

Updated: Nov 14, 2019


Persoanele care trec prin menopauzei pot câștiga în greutate. Cei care doresc să piardă această greutate pot avea mai multe dificultăți decât de obicei, iar păstrarea greutății este dificilă.

Creșterea în greutate apare înainte și în timpul menopauzei parțial din cauza scăderii nivelului de estrogen. Somnul de calitate scăzută și reducerile regulate, legate de vârstă, ale metabolismului și tonusului muscular pot contribui, de asemenea, la această creștere în greutate. Grasimea tinde să se dezvolte pe abdomen! Deși pierderea în greutate poate fi mai dificilă în timpul menopauzei, există diferite metode pe care multe persoane le consideră eficiente.

Menopauza și greutatea Femeile ajung la menopauză după ce au trecut 12 luni complete fără un ciclu menstrual. În timpul menopauzei și al perimenopauzei - perioada care duce la menopauză - oamenii pot dobândi grăsime corporală și le este mai greu să slăbească.

Menopauza este legată de creșterea grăsimii corporale din următoarele motive:

✔Modificările nivelurilor de estrogen contribuie la creșterea în greutate. Estrogenul este unul dintre hormonii sexuali primari la femei. Acesta joacă un rol în: caracteristicile sexului fizic, reglarea ciclului menstrual, menținerea sănătății oaselor, reglarea nivelului de colesterol. În timpul menopauzei, nivelurile de estrogen scad substanțial. Estrogenul scăzut în timpul menopauzei nu determină în mod direct creșterea în greutate, dar poate duce la creșteri ale grăsimii totale ale corpului și ale grăsimii abdominale. Medicii asociază excesul de greutate în perioada de vârstă mijlocie cu boli de inimă și diabet zaharat tip 2. Terapia de substituție hormonală poate reduce tendința de a obține grăsime abdominală. ✔ Procese de îmbătrânire naturală Creșterea în greutate în timpul menopauzei este, de asemenea, legată de procese regulate de îmbătrânire și obiceiuri de viață. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, ei tind să devină mai puțin activi fizic. Metabolismul lor încetinește în mod natural. Aceste variabile duc la o reducere a masei musculare și la o creștere a grăsimilor corporale. ✔ Somn de slabă calitate : De asemenea, medicii asociază menopauza cu un somn de slabă calitate, datorat eventualelor bufeuri sau transpirații nocturne. Cercetările efectuate pe animale leagă privarea de somn și creșterea în greutate. Următoarele sunt strategii care pot ajuta oamenii să slăbească în timpul menopauzei.

1. Creșterea activității, 2. Mâncarea alimentelor bogate în nutrienți, 3. Considerarea somnului ca o prioritate, 4. Abordarea terapiile alternative, 5. Comportament alimentar atent 6. Urmărirea alimentelor și a greutății 7. Controlul mărimilor porțiilor 8. Planificarea meniului 9. Obținerea ajutorului de la specialistul nutritionist.

82 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page