top of page

SLĂBIT vs ÎNGRĂȘAT în carantină!

Ce facem noi în carantină? Avem grijă de noi, mâncăm sănătos și ... slăbim! Ne putem folosi de pandemie și de carantină, ca oportunitate de a pierde în greutate și de a ne forma obiceiuri mai sănătoase.

În timp ce mulți oameni s-au îngrășat în timpul carantinei, alții au folosit schimbarea rutinei pentru a mânca mai bine și a face exerciții fizice mai multe.

Diferența dintre cei care au slăbit, cei care s-au îngrășat și cei care s-au menținut în timpul carantinei, stă în mare măsură în mentalitate: modul în care au abordat un nou set de circumstanțe și au făcut față schimbărilor.

Una dintre numeroasele provocări ale Covid a fost schimbarea bruscă a programului de zi cu zi. Oamenii au început să lucreze de acasă, dacă aveau de lucru, în multe cazuri, alături de copiii lor. Săli de sport, centre de recreere și parcuri închise, reducând rutinele de exerciții. Nivelurile de stres au crescut pentru mulți, coacerea, mâncarea și băutul devenind puncte de plecare majore și mijloace de răsplată. Într-adevăr, studiile arată o legătură între nivelurile ridicate de stres și supraalimentarea.

Când mediul și rutina noastră se schimbă, putem folosi în mod eronat această ocazie pentru a spune : „ voi bea acasă ”sau„ merit să mă tratez bine în acele vremuri cu adevărat grele ”. Aici mentalitatea este foarte importantă. Este modul în care priviți lucrurile, modul în care poziționați situația, sentimentul de auto-valoare și modul în care vă tratați.

În această perioadă dificilă de carantină putem spune pur și simplu că :

„ Aceasta este o oportunitate de a avea grijă de mine ”,

„Acum am timpul necesar să mănânc mai sănătos.”

„Acum îmi pot planifica și găti în liniște mese delicioase cu legume.”

„Nu mai pot ieși în oraș, la evenimente și astfel voi rezista tentațiilor.”

„Acum îmi pot ocupa mintea cu obiective privind sănătatea mea.”

„Pot apela la un specialist în nutriție și apoi să urmez un plan personalizat.”

„Pandemia de Covid-19 ne-a învățat că doar având un stil de viață sănătos putem lupta.”


Pierderea mai multor kilograme în timpul carantinei este foarte posibilă. Astfel că dacă trebuie să slăbești 5, 10 sau mai multe kilograme, ar trebui să începi. Primul pas este să urmezi un plan și construirea unor noi rutine în jurul celor patru piloni ai slăbitului : dieta alimentară, comportament alimentar, somn și gestionarea stresului.

Nu putem pur și simplu avansa la întâmplare, doar sperând să avem rezultate. Începem cu elementele fundamentale. Asta înseamnă să te trezești dimineața, să faci un duș, să iei micul dejun și să ai un plan pentru acea zi, chiar dacă ești nevoit să stai în casă.

Scopul oferă direcție și ajută atunci când vine vorba de greutate și obiceiuri sănătoase.

73 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page